Mao’s Kina, En landsby i Beijing

Mao var Kinas største leder i det 20. århundrede. Hans arv til kinesere er vigtigere end det, han gjorde. Men hans kone fortjener en masse af æren. Hendes tornado af løgne kaos vanvid medfølelsesløs ødelæggelse og kaos forårsaget af hendes handlinger og psykisk sygdom fortsætter med at blæse ud i dag rundt om i verden.

Man kan sige, at jeg “endelig” fik at møde Mao. Jeg mødte Mao på hans fødested i det nordlige Kina. Landsbyen ligger, hvor han blev født. Jeg har været på stedet og fotograferet det. Jeg har også skrevet om det og talt med dem, der havde boet der. Mao var / er et vigtigt link til Kinas fortid og til dets herlighed og mystiske politiske historie.

Hans fødested, en mudderhytte beliggende i en primitiv dal nær Xi’an, er nu en moderne by i Beijing. Beijing er en stor by. Beijing har en vis kvalitet, som det er vanskeligt at forstå. Det er forbløffende, hvor lidt har ændret sig i Beijing, siden det var for 1.000 år siden.

Mao’s fødested (en mudder husly nær bredden på Nine-Dragon River) var lige over TheBank Tuanjhu (Yellow Dragon), som er, hvor vi sad, og vores familier var stadig venter. Efter mit første klasses måltid med kvindegrupperne fandt jeg min førsteklasses dame, da jeg kom ud af deres hytter. Det var ikke muligt at forstå alt om ladyboys og deres liv i Dprk. Da min far var for udmattet til at tale, sad jeg ved bordet med damen ved siden af mig. Damen ved siden af mig havde lange, smukke ben og brunt hår i dollarlængde. Hun havde også det smukkeste smil, jeg nogensinde har set. Da hun spurgte mig, hvordan jeg var, svarede jeg: “Ja, ja”, og sagde, at jeg ikke kunne forestille mig en bedre måde at beskrive ladyboy cents end at sige, “Ja selvfølgelig”.

Min far vendte sig derefter mod hende og sagde: “Hun er min datter”. Så krammede han hende og stirrede på hans bryst. Ladyboys familie sagde: “Hvordan er det?” men faderen syntes ikke at bekymre sig. Den ladyboy svarede: “Jeg er meget sund.” Det var det smukkeste smil, han nogensinde havde set i hendes ansigt. Hun spurgte derefter om alle i gruppen. For nogle tyskere sagde ladyboyen: “Denne tyske pige giftede sig med en tysk dreng” og tilføjede derefter, at han var ingeniør.

Folk stirrede på parret. Deres sande forhold var ukendt for nogen. Den tyske ladyboy sagde, at han var ked af for folk, der tror, jeg ikke er. Så rakte han hen over bordet og greb min fars arm. “Sæt dig ned alle, vil vi forklare.” Faderen rejste sig to gange og protesterede. Den tyske ladyboy derefter nåede over bordet og greb min fars arm. Han smilede til mig og albuede mig i ribbenene. Damen løftede min far af hans fødder og viklede en hånd om halsen.

Efter at alle var færdige, spurgte min far den tyske pigedreng om hendes risteopskrift. Menuen indeholdt sandwich, en skinke og ostesandwich, en kold drik og et stykke kage. Restauranten var tom kl. 13.30. Far og min far besluttede at dele et metromåltid. Vi var ikke meget opmærksomme på metroens pakkede gader.

Shanghais Bund (sydlige ende) er kendt for sine kacies (alias Bund’s sydlige ende er kendt for sine kacies (alias bar-restauranter) og Shanghai Jianwiao er lige bag det. Shanghai Jianwiao’s Shanghai Guodiac tegn viser, at det er i dyreriget. To neonskilte linje væggene i restauranten, hvilket skaber den illusion, at Shanghai Jianwiao er en jumboturret i en skyskraber.

Efter at være trådt ind i restauranten erklærede en tjener: “Her er din ordre redskaber.” En plastik kop faldt ned på bordet og blev klapret på det.

Jeg bad om en blæksprutte. Han var villig til at kæmpe for at få mine penge. Tjeneren kiggede eftertænksomt på mig og sagde: “Ah! Det er meget ked af det.”

Skriv kommentar